De maatregelen tegen het coronavirus: dit gebeurde er deze week

ROZENDAAL - We leven inmiddels twee weken met speciale maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Evenementen tot 1 juni en het centraal schoolexamen zijn afgelast en burgemeesters hebben meer bevoegdheden gekregen. Tegelijkertijd gaat het gewone leven zo goed en zo kwaad als het kan door.

In het corona weekoverzicht op TV Gelderland kijken we terug op deze tweede week waarin de maatregelen van kracht zijn en waarin nieuwe maatregelen werden genomen. 

Kijk hieronder het weekoverzicht:

In de zorg wordt hard gewerkt en voorbereidingen getroffen voor een grotere toestroom met patiënten. Ondernemers proberen te helpen waar ze kunnen. In verpleeghuizen, waar alleen het personeel nog naar binnen mag, worden verschillende acties georganiseerd om bewoners niet te laten vereenzamen. 

'Intelligente lockdown'

Het is ook een week waarin de toon van het kabinet veel steviger wordt. Maandag 23 maart nam het kabinet het besluit om evenementen en bijeenkomsten af te lasten tot 1 juni. Ook kan opgetreden worden tegen mensen die met meer dan twee personen, minder dan anderhalve meter bij elkaar staan.

Het zijn extra maatregelen waarmee het kabinet de verspreiding van het coronavirus wil vertragen en indammen. Premier Rutte noemt het tijdens de persconferentie een 'intelligente lockdown'. Het komt erop neer dat mensen een frisse neus mogen halen, maar vooral zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Die stevige toon lijkt te werken.

Op 15 maart nam het kabinet de beslissing om horeca en scholen de deuren te laten sluiten. Komende dinsdag laat het kabinet weten of en hoe de maatregelen die eerder werden afgekondigd verlengd gaan worden na zes april.   

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rozendaal Rozendaal Nieuws
Deel dit artikel: