Gelders aantal besmettingen met corona stijgt in 24 uur fors met 182 tot 1270

ARNHEM - Gelderland heeft er in 24 uur tijd 182 bevestigde besmettingen met het coronavirus bijgekregen. Het totale aantal bekende besmettingen in Gelderland is daarmee toegenomen tot 1270. Dat is minder dan in Noord-Brabant en Noord- en Zuid-Holland, maar inmiddels wel meer dan in Limburg.

Zaterdag maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nog 135 nieuwe gevallen in Gelderland bekend. Na Brabant (269) stegen de aantallen het snelste in Gelderland en Zuid-Holland (161).

Zie ook: KAART | Verspreiding van het coronavirus in Gelderland

Volgens het RIVM komen er elke dag ongeveer honderd nieuwe patiënten op de intensive care (IC) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer tachtig per dag. 

Om de uitstroom van beterende patiënten te vergroten en de instroom van patiënten naar ziekenhuizen te beperken, worden ook buiten ziekenhuizen bedden ingericht, zoals het Corona Care Centrum dat in Doorwerth komt. 

Zie ook: Ons liveblog over alle ontwikkelingen rondom het coronavirus

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: