Politie en handhaving vegen zaterdagmarkt in Ede leeg

EDE - De politie heeft zaterdag om 13.00 uur de zaterdagse markt in Ede op last van de burgemeester gesloten. De gemeente constateerde dat het bezoekers niet lukte zich te houden aan de regel anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

'Individuele kraamhouders hadden maatregelen genomen, maar er kwamen te veel bezoekers', zegt burgemeester René Verhulst. Normaal gesproken zou de markt tot 17.00 uur gehouden worden op het Marktplein en in de Marktstraat.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 

Een marktkoopman die groenten en fruit verkoopt, reageerde teleurgesteld op het besluit. 'Maar we hebben helaas geen keus', zegt hij. 'Dit is een goed besluit, maar het is zonde van de handel. En jammer voor onze portemonnee.'

Andere markten

Of de markt van volgende week zaterdag wel doorgaat, is nog niet bekend. 'Dat gaan we nog met alle betrokkenen bekijken', zegt de burgemeester. De kleinere markt van aanstaande maandag gaat vooralsnog wel gewoon door. 'Die van maandag is geen probleem omdat er veel minder kramen zijn en omdat je dan veel meer ruimte kunt creëren.'

Zie ook: LIVEBLOG | 93 nieuwe coronaslachtoffers, agenten bespuugd in Overasselt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: