Overvol rookhok distributiecentrum Geldermalsen: AH neemt maatregelen

GELDERMALSEN - Ondanks herhaalde waarschuwingen en nieuwe richtlijnen gaan sommigen toch nog met veel mensen in één ruimte zitten: zoals rokende medewerkers van een distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen vrijdag. Een woordvoerder van de supermarkt zegt dat er actie volgt om herhaling hiervan te voorkomen.

Op een foto staan ongeveer twintig mensen in het rookhok, waarbij de verplichte afstand van anderhalve meter niet in acht wordt genomen. Het risico op coronabesmetting neemt daarmee toe. 

Het rookhok is al groter gemaakt en de pauzes van werknemers worden gespreid, zegt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. Om te voorkomen dat te veel mensen tegelijk op de plek aanwezig zijn is er bovendien iemand die toezicht houdt. 

Verantwoordelijkheid nemen

'Maar uiteindelijk valt of staat het natuurlijk ook met het gedrag van iedereen. Het is van groot belang dat we hierin allemaal verantwoordelijkheid nemen en elkaar erop aanspreken als dat nodig is. We gaan actie ondernemen richting dit distributiecentrum, om te zorgen voor betere naleving van de richtlijnen', laat Aspeslagh weten.

De leiding van het centrum gaat het rookhok beter in de gaten houden en de anderhalve meter afstand op de rookplek beter benadrukken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente West Betuwe Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: