Leiwakabessy pakt uitdaging aan bij vierdeklasser OSC

NIJMEGEN - Jeffrey Leiwakabessy is met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv OSC uit Nijmegen. De 39-jarige oud-prof uit Elst treedt daarmee in de voetsporen van vader Ferry, die in de jaren negentig eveneens als hoofdcoach aan het roer stond bij de club.

Leiwakabessy werkt als hoofdcoach van J015-1 bij NEC, maar is momenteel ook al werkzaam voor OSC: hij heeft daar de J013-1 onder zijn hoede. Dat elftal bleef nog het gehele seizoen ongeslagen in de Hoofdklasse. Leiwakabessy's positieve resultaten bij het jeugdelftal hebben nu mede geleid tot zijn promotie naar de rol van hoofdtrainer. 

De oud-verdediger genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij NEC en debuteerde er in 1998 in het eerste elftal. Hij bleef acht jaar in De Goffert en vertrok in 2006. Later keerde hij er nog terug, tot hij in 2017 een punt zette achter zijn loopbaan. 

OSC speelt dit seizoen in de vierde klasse op zondag. Tot de competitie stil kwam te liggen stond de ploeg daarin voorlaatste. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Sport Nieuws
Deel dit artikel: