Knuffelberen verenigen zich massaal op Gelderse kaart: al 7000 aanmeldingen

De oproep van Omroep Gelderland om je knuffelbeer voor het raam te zetten en aan te melden op www.omroepgelderland.nl voor een berenjacht, is razend populair. Al 7.000 Omroep Gelderland volgers meldden hun beer aan. Ook volgers buiten de provincie gebruiken de kaart op onze site.

Nu de scholen al twee weken dicht zijn als gevolg van het coronavirus, moeten kinderen zich vooral binnen zien te vermaken. Maar een initiatief dat in Australië begon, is ook in Gelderland geland: op berenjacht door je eigen buurt.

In Gelderland hebben mensen massaal aangegeven een teddybeer zichtbaar voor het raam te willen zetten. Kinderen kunnen die dan vanaf buiten zien en opschrijven, om zoveel mogelijk beren te 'verzamelen'. 

Wie mee wil doen met de actie en zijn of haar eigen beer wil 'aanmelden', kan dat doen in het formulier hieronder. Op de kaart die daarna volgt is te zien waar op dit moment al beren in Gelderland zijn aangemeld op de kaart van Omroep Gelderland.

Niet meer dan twee personen op straat

Vanuit het RIVM en de GGD is geen advies gegeven om kinderen niet buiten te laten spelen. Wel is nadrukkelijk gewaarschuwd dat groepen van meer dan twee mensen niet zijn toegestaan. Gezinnen en huishoudens vormen een uitzondering op die regel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: