Maatregelen campings: 'Het is geen vakantietijd, het is crisistijd'

APELDOORN - De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) neemt extra maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Campings, recreatieterreinen en jachthavens met gezamenlijke toiletten en douches moeten tot en met zeker 6 april dicht. 'Het is geen vakantietijd, het is crisistijd, zegt VNOG-voorzitter Ton Heerts.

De veiligheidsregio scherpt de bestaande maatregelen verder aan. Zo komen er strikte controles in winkels. Als zij de maatregelen rond het maximale aantal klanten en de afstand van anderhalve meter niet naleven, dan volgt er de eerste keer een waarschuwing en bij de tweede overtreding moet de boel dicht.

Markten kunnen vooralsnog openblijven in de regio, zegt Heerts, die als burgemeester van Apeldoorn verantwoordelijk is voor de hele veiligheidsregio. Eerder werd al wel bekend dat de markt in Winterswijk verboden is, omdat die te veel mensen trekt, onder meer van over de grens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: