Honderden zzp'ers uit Ede en Wageningen vragen bijstand aan door coronacrisis

EDE - Meer dan 1000 zzp'ers uit de gemeenten Ede en Wageningen hebben inkomensondersteuning aangevraagd vanwege de coronacrisis. Dat meldt de gemeente Ede die deze bijzondere bijstand voor ze moet regelen.

Zelfstandigen die vanwege de coronacrisis financieel in de knel zitten, kunnen een beroep doen op extra inkomensondersteuning. Dat heeft het kabinet vorige week bepaald. Hun inkomen wordt dan aangevuld tot het bedrag van het sociaal minimum.

Wachten op instructies

'Er wordt in de ambtelijke organisatie met man en macht gewerkt om de binnengekomen aanvragen zo goed en zo snel mogelijk af te handelen', zegt een woordvoerder. Maar het is wel even 'alle hens aan dek'. 

Er zijn nog geen betalingen verricht. De gemeente wacht op aanvullende informatie van het Rijk. De info volgt naar verwachting nog deze week. Daarna krijgen de kleine zelfstandigen binnen vier weken geld gestort, als ze daar recht op hebben.  

Alle sectoren

De bijstandsaanvragen vanwege de coronacrisis komen uit alle sectoren van de samenleving: van horeca-ondernemers, autorijscholen en kappers tot klusbedrijven.

Zie ook: LIVEBLOG | 78 nieuwe sterfgevallen, ruim duizend nieuwe coronabesmettingen

 

Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: