Marsleider Vierdaagse wil ieder sprankje hoop levend houden

NIJMEGEN - Het is nog altijd niet duidelijk over de 104e Vierdaagse van Nijmegen dit jaar doorgaat. Hoewel het maximum aantal van 49.000 inschrijvingen bijna binnen is, moet een definitief besluit over doorgang nog vallen. De inschrijving loopt vanavond af.

Juist vanwege die tienduizenden inschrijvingen wil marsleider Henny Sackers elke mogelijkheid, hoe klein ook, benutten om het wandelevenement te kunnen laten doorgaan. Hij wil niet later tegen al die wandelaars moeten zeggen, dat achteraf gezien een besluit tot afblazen te vroeg is genomen en de Vierdaagse toch had kunnen doorgaan.

Het Vierdaagsebestuur heeft vrijdag een extra vergadering over de situatie ingepland. Ook staat er al een afspraak voor Sackers met burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, volgens Sackers 'om bij te praten'.

Kabinet

Volgens de marsleider wil de Nijmeegse burgemeester met een besluit wachten op het kabinet, dat binnenkort vergadert over de vraag hoe het verder met de coronamaatregelen na 6 april. Eén ding is voor Sackers helder: hij moet voor 1 mei een gemeentelijke vergunning hebben om de Vierdaagse nog tijdig te kunnen organiseren. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: