Nieuws

Zonnebloemen moeten ook Bronckhorster akkers geel kleuren

De geelgekleurde zonnebloemlinten die afgelopen najaar in de gemeente Lochem te zien waren werken aanstekelijk. Buurgemeente Bronckhorst wil boeren in haar gemeente ook graag stimuleren om zonnebloemzaadjes te planten langs maisvelden. © Peter Geritz
HENGELO - De geelgekleurde zonnebloemlinten die afgelopen najaar in de gemeente Lochem te zien waren werken aanstekelijk. Buurgemeente Bronckhorst wil boeren in haar gemeente ook graag stimuleren om zonnebloemzaadjes te planten langs maisvelden.
Boeren die een deel van hun maisland willen gebruiken om zonnebloemzaden te zaaien, kunnen zich vanaf nu aanmelden. Ze krijgen daarvoor een vergoeding van de gemeente. Er zijn twee opties:
  • Zonnebloemen die mee gehakseld kunnen worden met de maïs. De vergoeding is € 0,50 per strekkende meter.
  • Bloemenmengsel met zonnebloemen dat overwintert. De vergoeding hiervoor is € 0,70 per strekkende meter.
In Lochem is gebleken dat zonnebloemen diverse insecten, maar ook vogels aantrekken. Bronckhorst hoopt dat boeren op deze manier hun bijdrage willen leveren aan de biodiversiteit. Boeren kunnen zich tot 15 april aanmelden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!