Rellende jongeren in Ede gaan vrijuit

EDE - De rellende jongeren die afgelopen oud en nieuw zorgden voor zware vernielingen in Ede, gaan vrijuit. De politie meldt donderdag dat grondig onderzoek niet heeft geleid tot concrete verdachten. Omdat er geen verdere aanknopingspunten meer zijn, stopt het onderzoek nu.

Er waren al wel tien namen bekend van jongeren die bij de ongeregeldheden aanwezig waren. Maar zij worden niet vervolgd. 

'De informatie waarover de politie beschikt is niet van dien aard dat deze personen aangemerkt kunnen worden als verdachte in het strafrechtelijk onderzoek', meldt de politie in een persbericht. 

'Oorlogsgebied'

Verschillende groepen jongeren - tachtig tot honderd in totaal - trokken de hele avond rellend door de wijk Veldhuizen. Auto's en bushokjes vlogen in brand en ramen werden vernield.

De relschoppers staken ook vuurpijlen af in de richting van brandweerlieden die autobranden blusten. Omwonenden voelden zich zeer onveilig. 'Het was echt een oorlogsgebied', vertelde Jacqueline Rijksen, die erbij was, eerder in gesprek met Omroep Gelderland

Beluister hier hoe het er tijdens oud en nieuw in Ede-Veldhuizen aan toeging:

Politie teleurgesteld

De ernst en impact van de ongeregeldheden was voor politie, justitie en gemeente reden om een opsporingsteam op te zetten.

Het opsporingsteam heeft veel camerabeelden bekeken en getuigen gehoord, maar dat leidde uiteindelijk niet tot verdachten. 'De teamchef en het opsporingsteam spreken hun teleurstelling uit dat het onderzoek niet tot concreet resultaat heeft geleid', meldt de politie. 

Tippen kan nog steeds

Dat het onderzoek stopt wil overigens niet zeggen dat er geen tips meer gegeven kunnen worden. 'Integendeel', stelt de politie. 'Zodra er informatie binnenkomt die aanknopingspunten biedt voor onderzoek zal de politie daar mee aan de slag gaan.'

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Ede Ede Politie Nieuws
Deel dit artikel: