Nieuwe woningbouwprojecten in Berkelland

RIETMOLEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland heeft het licht op groen gezet voor verschillende woningbouwprojecten.

In Rietmolen wordt het vervallen pand van Maalderij Kuiper gesloopt om plaats te maken voor woningen. Het pand is al jaren een doorn in het oog in het centrum van het Achterhoekse dorp. Er worden vier patiowoningen en zes appartementen gebouwd. De patiowoningen zijn bedoeld voor senioren. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Impressie: gemeente Berkelland

In juni 2017 heeft de gemeente Berkelland al 275.000 euro opzij gelegd voor de aankoop en de sloop van de oude maalderij. Omdat een lokaal bouwbedrijf de plannen nu ontwikkelt, hoeft de gemeente niet de gehele locatie aan te kopen. 

Van het bedrag dat drie jaar geleden beschikbaar werd gesteld, is nu 125.000 euro nodig. Het overige bedrag, 150.000 euro, blijft beschikbaar voor de Bestemmingsreserve Herstructurering.

'We zijn blij dat we op deze centrale locatie in Rietmolen, samen met een initiatiefnemer en de inwoners van Rietmolen tot deze plannen zijn gekomen', schrijft wethouder Maikel van der Neut. 

CPO projecten in Beltrum

Even verderop in Beltrum komen op de locatie Gaarden 20 woningen. Een weiland dat grenst aan de wijk wordt bestemd voor de bouw van CPO-woningen. Daarnaast wordt op de locatie Grutto-Nelissenstraat de procedure opgestart voor de bouw van vier woningen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Locatie Gaarden Beltrum. Foto: Omroep Gelderland

Sloop school Beltrum

In Beltrum is de afgelopen maand het gebouw van de voormalige Jenaplanschool al gesloopt. Deze school stond al jaren leeg. Op deze locatie worden de komende tijd vier twee-onder-een-kap woningen gebouwd. Deze woningen zijn bedoeld voor senioren.

Sloop school Beltrum eerder deze maand. Foto: Omroep Gelderland

Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Berkelland Nieuws
Deel dit artikel: