Nieuws

Bloemenverkoper moet van de markt af: 'Het is gebeurd met ons'

Het is een hard gelag voor marktkoopman Jan Elsenaar. Sinds woensdag mag hij niet meer op de markt in Wageningen staan met zijn bloemenkraam. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Het is een hard gelag voor marktkoopman Jan Elsenaar. Sinds woensdag mag hij niet meer op de markt in Wageningen staan met zijn bloemenkraam.
'Toen ik terugkwam van de veiling, kreeg ik te horen dat alleen nog maar de foodsector op de markt mag staan', vertelt Jan Elsenaar. 'Hoe moeten we er ons doorheen slaan?'

Weg als de bloemen zijn verkocht

Zijn kraam staat nu op een plekje buiten de markt. Zo coulant was de gemeente nog wel, maar wanneer alle bloemen zijn verkocht dan moet hij daar ook weg. Er staan veel vaste klanten, dus deze woensdag is dat zeker het geval.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Bloemenkraam niet meer op Wageningse markt

'Ik vind het verschrikkelijk dit'

De bloemenman moet weg van de gemeente, omdat het anders te vol en dus corona-onveilig wordt op de markt. 'Daarbij heeft voedsel prioriteit, omdat dat een eerste levensbehoefte is. In deze tijden van coronamaatregelen moet we toch streng zijn', zegt marktmeester Ton Kok.
'Ik vind het verschrikkelijk dit. Het is gebeurd met ons', treurt Elsenaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!