Boodschappendienst een succes: 'Het aantal mensen dat wil helpen stijgt ieder uur'

Een supermarkt in Oosterbeek kan de boodschappenbezorgservice in deze coronatijd nog maar nauwelijks aan. Een medewerker plaatste op Facebook een oproep waarin hij vrijwilligers vroeg om boodschappen bij mensen langs te brengen. Binnen twee dagen meldden zich ruim honderd personen

Albert Heijn in Oosterbeek ontvangt dagelijks vele telefoontjes van kwetsbare ouderen die moeite hebben hun boodschappen in huis te halen. Ook de bezorgdiensten zitten de komende weken vol.

Daarnaast krijgt de supermarkt van welwillende Oosterbekers hulp aangeboden om boodschappen te doen voor mensen die door het coronavirus nu niet zelf naar de winkel kunnen of durven. 

Het loopt storm

Medewerker Sam Meijer, die na werktijd al regelmatig zelf boodschappen langs ging brengen bedacht dit initiatief, niet wetende dat het zo storm zou lopen. 'In twee dagen zijn al meer dan honderd mensen bereid de boodschappen bij deze mensen in huis te krijgen. En dit aantal stijgt ieder uur.

Saskia ter Meulen meldde zich als vrijwilliger:

Een van de mensen die zich als vrijwilliger heeft aangemeld is Saskia ter Meulen:'Het is voor mij een kleine moeite de boodschappen mee te nemen en die te brengen bij kwetsbare mensen, die nu niet zelf naar de supermarkt kunnen.'

Tachtigers Toos en Jan staan al achter hun woonkamerraam te wachten als Saskia bij hen langskomt en zijn erg blij met haar hulp:

Het platform Gelderland Helpt zet tv, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen. In tijden van het coronavirus zetten veel Gelderlanders zich in voor provinciegenoten. Elke werkdag om 17.20 uur worden hulpvragen beantwoord in de Gelderland Helpt Q&A. Of kijk op onze Facebookgroep Coronahulp Gelderland Helpt voor initiatieven. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gelderland Helpt - artikel Nieuws
Deel dit artikel: