Meevaller voor vrijheidsfeesten: provincie handhaaft subsidies

ARNHEM - De provincie Gelderland handhaaft de subsidies die zijn verleend voor het organiseren van een evenement rond de herdenking en viering van 75 jaarvrijheid. De subsidieperiode is verlengd tot 31 mei volgend jaar. Organisatoren kunnen zo zonder financiële gevolgen hun evenement verplaatsen.

Alle herdenkings- en bevrijdingsevenementen rond 4 en 5 mei zijn geschrapt omdat er tot 1 juni van dit jaar een verbod geldt op groepsbijeenkomsten. In onze provincie zouden de komende weken zo'n 400 evenementen plaatshebben. 

Einddatum

Eigenlijk is aan een subsidie een uiterste datum verbonden. Als de bijeenkomst op die datum dan niet is geweest, vervalt de subsidie. Gelderland is voor zover bekend de eerste provincie die heeft besloten dat het beloofde geld gewoon blijft staan.

De provincie draagt ruim 16 miljoen bij aan de herdenkings- en bevrijdingsprogramma's. Volgens de provincie zorgt de corona-uitbraak voor een bijzondere situatie, waar de betrokken vrijwiliigers niet de dupe van mogen worden.

Overal in het land maken organisatoren zich zorgen over het mogelijk wegvallen van overheidsbijdragen, terwijl er vanwege het jubileumjaar juist extra veel is georganiseerd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: