Nieuws

Dertig miljoen voor woningbouw: 45.000 woningen in vijf jaar

De provincie zet 30 miljoen euro in om de bouw van woningen in Gelderland te versnellen. Er moeten binnen vijf jaar 45.000 woningen bij komen. © ANP
De provincie zet 30 miljoen euro in om de bouw van woningen in Gelderland te versnellen. Er moeten binnen vijf jaar 45.000 woningen bij komen.
Gedeputeerde Peter Kerris: ‘Met het actieplan willen we het woningtekort terugdringen. Dat doen we door plannen die nu stilliggen, los te trekken en meer betaalbare en flexibele woningen te bouwen. De schop moet de grond in.'

Vijftig grootschalige bouwprojecten

Met versnellingsteams moeten vijftig grootschalige bouwprojecten eerder worden gerealiseerd. Die woningen worden onder meer in Arnhem-Nijmegen, de Food Valley en de gemeenten Apeldoorn, Tiel, Culemborg, West-Betuwe, Zaltbommel en Harderwijk gebouwd. Daar is de druk het hoogst.
Ook wil de provincie dat starters een kans hebben. Zo financiert Gelderland mee aan startersleningen en wordt er gekeken naar een fonds waarmee woningen onder de marktprijs kunnen worden verkocht en teruggekocht.