Nieuws

Kwekerij in Huissen zit met miljoen planten in de maag

Kwekerij zit met miljoen planten in de maag
Zoals zoveel kwekerijen ondervindt plantenkwekerij Bejafleur in Huissen ook de gevolgen van de coronacrisis. Bijna een miljoen planten kunnen nu niet naar het buitenland worden vervoerd.
HUISSEN - Zoals zoveel kwekerijen ondervindt plantenkwekerij Bejafleur in Huissen ook de gevolgen van de coronacrisis. Bijna een miljoen planten kunnen nu niet naar het buitenland worden vervoerd.
Vorige week plaatste het bedrijf een bericht op Facebook: Red een plant! Wie helpt ons verder? Daar kregen ze honderden hartverwarmende reacties op. Roel Beijer vertelt dat 95 procent van de export helemaal is weggevallen. 'We zitten met een waanzinnig probleem.'

Viooltjes en geraniums

In het bericht vertelde Bejafleur dat ze de planten via internet willen verkopen en thuisbezorgen om een klein deel van hun enorme voorraad te redden van de stort. Zo kunnen onder meer viooltjes, geraniums en fuchsia's een langer leven krijgen.
Bekijk de reportage. De tekst gaat eronder verder.
Kwekerij in Huissen zit met miljoen planten in de maag

Planten voor het goede doel

Bejafleur heeft een grote hoeveelheid planten beschikbaar gesteld aan KIKA, de Stichting Kinderen Kankervrij die via een sponsorloop er financieel beter van hoopt te worden.
De kwekerij gaat deze dinsdag naar Huissen, Lent, Bemmel en Elst om verzorgingshuizen te voorzien van een deel van hun voorraad planten. Ook wil de kweker de verpleegkundigen van het Nijmeegse Radboudumc met planten een steuntje in de rug geven.
Op deze manier wil kwekerij Bejafleur een goed heenkomen vinden voor een deel van de honderdduizenden planten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!