Nieuws

Oproep: gooi je papieren zakdoekje in de juiste bak

In je elleboog hoesten, papieren zakdoekjes gebruiken en direct weggooien en grondig je handen wassen. De hygiënevoorschriften zijn inmiddels wel bekend. Maar die gebruikte papieren zakdoekjes komen nog te veel in de verkeerde afvalbak terecht. Het virus kan zich daardoor nog steeds verspreiden. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In je elleboog hoesten, papieren zakdoekjes gebruiken en direct weggooien en grondig je handen wassen. De hygiënevoorschriften zijn inmiddels wel bekend. Maar die gebruikte papieren zakdoekjes komen nog te veel in de verkeerde afvalbak terecht. Het virus kan zich daardoor nog steeds verspreiden.
Dat zegt afvalbedrijf DAR, die het vuilnis ophaalt in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen.
'We zien ze helaas veel bij het oud papier', laat DAR weten. Dit zorgt volgens de afvalinzamelaar voor extra risico's in de verspreiding van het coronavirus. De gebruikte papieren zakdoekjes moeten daarom bij restafval. 
Ook op andere gebieden ervaart de afvalinzamelaar gevolgen van de coronacrisis. Zaterdag riep DAR op om vooral niet meer naar de milieustraten in de verschillende gemeenten te komen. Het was er extreem druk.
Foto: DAR