Nieuws

Goffertpark Nijmegen deels afgesloten voor publiek

NIJMEGEN - Een deel van het Goffertpark is met borden en linten afgesloten voor het publiek. Dat heeft burgemeester Hubert Bruls besloten. Het gaat om het veldje met sporttoestellen en het skateveldje.
'Ondanks de oproepen vanuit allerlei instanties, van regering tot veiligheidsregio’s, om afstand tot elkaar te houden blijkt nog steeds dat de delen van het Goffertpark waar mensen kunnen skaten en gebruikmaken van de sporttoestellen, nog te vaak te vol zijn. Mensen houden niet genoeg afstand tot elkaar', laat burgemeester Bruls weten.
Hierdoor neemt de kans op besmetting met het coronavirus onnodig toe. Nu alle oproepen niet het gewenste effect hebben is tot deze maatregel besloten, zo schrijft de burgemeester.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Burgemeester sluit deel van Goffertpark

Onderschatten

Burgemeester Bruls: 'Gelukkig gaat het op de meeste plaatsen gewoon goed met het afstand houden tot elkaar. Maar ik zie jammer genoeg ook dat sommige mensen de ernst van de situatie blijven onderschatten. Ik constateer in Nijmegen met name in dit stuk van het Goffertpark dat het niet goed gaat.'
Dat bleek al toen toen Omroep Gelderland vorige week in het Goffertpark ging kijken. De bezoekers van het outdoor fitnesspark maakten zich toen duidelijk geen zorgen om hun gezondheid en die van hun medesporters. De ijzeren stangen voor het doen van krachtoefeningen werden zonder aarzeling gedeeld.
Het deel van het Goffertpark waar het om gaat blijft tot nader order dicht.

Goffertweide

Sinds maandagavond is het buitensportpark op de Goffertweide in Nijmegen al verboden terrein. Wie er toch komt is strafbaar en kan rekenen op een boete van 95 euro. De maatregel geldt ook voor de Cruyff Courts in de stad. 
'Denk vooral aan elkaars veiligheid', reageert de politie in Nijmegen nu. 'Samen kunnen we dit virus verslaan, maar dan moet iedereen zich wel zoveel mogelijk aan de regels houden.'