Even geen corona: dit gebeurde er nog meer in Gelderland

Het coronavirus beheerst het nieuws. Maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer in Gelderland. Wij zetten iedere dag een aantal berichten voor je op een rij die niets te maken hebben met het virus.

Dit ambachtelijk bier is helemaal Gelders

'Steun de lokale ondernemer in tijden van corona.' Die oproep van Marcel van Silfhout is niet helemaal toevallig, want dit weekend presenteert hij in Wageningen zijn ambachtelijk bier GraanGeluk. Helemaal gemaakt van producten uit onze provincie.

Het proces van Gelders bier maken begint met Veluwse schapen. Die gaan straks grazen op het land van Van Silfhout bij de Oude Kapel in Wageningen. Nu kan dat nog niet, want hij heeft de akker net ingezaaid met Veluwse kruiproggen.

Bekijk de reportage. De tekst gaat eronder verder.

Lees hier het hele bericht.

NEC-supporters brengen eerbetoon aan zieke Van Delft

Leden van supportersvereniging Legio Noviomagum hebben zaterdagmiddag een ode gebracht aan oud-NEC-voorzitter Hans van Delft. Van Delft is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: RN7 - Lees hier het hele bericht.

Honderden grutto's strijken neer in Arkemheen

Honderden grutto's zijn vanuit hun overwinteringsplaatsen in Afrika aangekomen in de oude Zuiderzeepolder Arkemheen. Door de hoge waterstand is het vogelreservaat bij Nijkerk een walhalla voor weidevogels.

Lees hier het hele bericht.

Bezorgde bewoners plaatsen actieborden in strijd tegen zonnepark

Inwoners van Barchem zijn tegen de komst van zonnepark Bekenschot van 16 hectare. Ze vinden dat de komst van zo'n park het landschap aantast. Daarnaast vinden ze dat zonneparken langs wegen, kanalen of het spoor moeten komen.

De bewoners hebben ruim 200 handtekeningen opgehaald en protestborden geplaatst.

Bekijk de reportage. De tekst gaat eronder verder.

Lees hier het hele bericht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: