Op verschillende plekken lichtshows als troost in coronacrisis

RUURLO - Wie zondagavond tussen 20.00 en 20.30 uur uit het raam keek, zag wellicht een gekleurde lichtbundel. Rick Leussink uit Ruurlo heeft een eigen lichtbedrijf en kwam op het idee de hemel te verkleuren met lichtbundels. Tientallen entertainmentbedrijven uit heel Nederland pakten zijn initiatief op. De branche wilde op haar eigen manier Nederland een hart onder de riem steken.

Veel bedrijven in licht en geluid sloten zich aan bij het initiatief, onder de hashtag #LightTheSky. Het begon, zoals veel acties deze dagen, met een post op Facebook.

'Ik plaatste een berichtje en verwachtte dat misschien vier of vijf bedrijven mee zouden doen, inmiddels zijn er zo'n honderd bedrijven die vanavond meedoen', sprak Leussink eerder op de dag. In Gelderland waren onder meer lichtshows in Apeldoorn, Arnhem, Bemmel en Ruurlo.

Verlicht hart

In Rotterdam werd een ziekenhuis vrolijk verlicht. Zelf had Leussink iets anders bedacht: een verlicht hart dat in Ruurlo de lucht in ging. Zondagmiddag om 16.00 uur begon hij al met opbouwen. 'Ik wil het graag goed doen.'

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Net als veel andere sectoren is ook de entertainmentsector hard getroffen door de coronacrisis. 'Veel feesten en festivals gaan niet door', vertelt de lichtspecialist.

Natuurlijk baalt hij daarvan, maar het is volgens hem absoluut niet het belangrijkste nu. Hij wil het liever hebben over de mensen die nu wél aan het werk zijn. 'De mensen die nu overuren maken wil ik met deze actie bedanken en een hart onder de riem steken.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Berkelland Ruurlo Nieuws
Deel dit artikel: