NEC zegt aflopende contracten formeel op

NIJMEGEN - NEC zegt formeel de aflopende contracten van spelers en trainers op.

Dat bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik van de Nijmeegse club. Volgens de regels moeten voetbalclubs voor 1 april laten weten of contracten worden opgezegd, anders lopen ze automatisch onder dezelfde voorwaarden door. 

Tien spelers

Het geldt voor de spelers Mart Dijkstra, Randy Wolters, Niek Hoogveld, Soufian El Karouani en doelman Job Schuurman. Ook de contracten van Josef Kvida, Bas Kuipers, Norbert Alblas (foto), Frank Sturing en Etien Velikonja lopen af, maar op hen heeft NEC een optie tot verlenging.

Van de staf lopen de contracten van trainer Adrie Bogers, keeperstrainer Gabor Babos en teammanager Muslu Nalbantoglu af. De andere trainer Rogier Meijer en François Gesthuizen hebben een doorlopend contract.

In gesprek

'Het beleid was toch al om alles op te zeggen, dat hebben we vorig jaar ook al zo gedaan', verklaart Van Schaik. 'En zeker gezien de situatie nu met de coronacrisis kunnen we financieel geen enkel risico nemen. Maar het wil niet zeggen dat ze allemaal nu zomaar vertrekken. We gaan met iedereen in gesprek.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: