Nieuws

Grote groepen jongeren op straat: 'Zeer zorgelijk'

De Winterswijkse politieagent Wim Beernink heeft donderdagavond op Facebook een oproep gedaan aan de ouders van de jeugd in Winterswijk om ze zoveel mogelijk thuis te houden. Hij spreekt zijn zorgen uit over de vele jeugdige groepen die de politie op straat tegenkomt. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De Winterswijkse politieagent Wim Beernink heeft donderdagavond op Facebook een oproep gedaan aan de ouders van de jeugd in Winterswijk om ze zoveel mogelijk thuis te houden. Hij spreekt zijn zorgen uit over de vele jeugdige groepen die de politie op straat tegenkomt.
'Een grote groep jongeren lijkt geen rekening te houden met de kans op besmetting. Wij vinden dit zeer zorgelijk', aldus Beenink.
Hij zegt te snappen dat jongeren zich vervelen. 'Wij begrijpen ook dat de jeugd af en toe naar buiten wil. Echter is de situatie zoals wij die nu aantreffen zeer onwenselijk.'
Ook in Nijmegen bleek al dat jongeren de verleiding niet kunnen weerstaan om samen te komen. Bijvoorbeeld in het Goffertpark. Daar is een sportveldje met stangen waar sporters krachtoefeningen kunnen doen. Sinds de sportscholen dicht zijn, komen jongeren daar massaal bijeen.
Sporten in het Goffertpark
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!