Uitstel ondernemersbelasting in Arnhem, Renkum en Rheden al volgende week

ARNHEM - Ondernemers in gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden mogen hun gemeentelijke belastingen later betalen, werd donderdag bekendgemaakt. Dat moet ondernemers helpen het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis. Aanvragen zijn waarschijnlijk volgende week al mogelijk.

De VVD verzocht het Arnhemse college eerder om deze opschorting. 'Dit is belangrijk omdat het ondernemers direct helpt', zegt raadslid Bas van Es. 'De landelijke regels zijn mooi, maar dit is wat wij lokaal kunnen doen.' Het gaat om uitstel van de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing. 'Voor een gemiddelde winkelier scheelt dat rond de 1000 euro', weet van Es. 'Maar er zijn uiteraard ook een aantal bedrijven die een stuk hoger zitten.'

Aanvraag volgende week indienen

Naar verwachting kunnen ondernemers in de loop van volgende week hun aanvraag indienen. Daarvoor komt een webformulier beschikbaar. De regeling geldt voor alle ondernemers die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, dus ook  zzp'ers.

Het verschuldigde bedrag moet wel nog dit jaar worden betaald. Daarbij wordt de mogelijkheid geboden om dat in vier termijnen te doen.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: