Nieuws

Gemeentes innen belasting later vanwege corona

Wegens het coronavirus gaan verschillende Gelderse gemeentes soepeler om met de betaling van lokale belastingen. Zo zal de gemeente Harderwijk de belastingaanslagen niet voor 31 mei verzenden. © ANP
HARDERWIJK - Wegens het coronavirus gaan verschillende Gelderse gemeentes soepeler om met de betaling van lokale belastingen. Zo zal de gemeente Harderwijk de belastingaanslagen niet voor 31 mei verzenden.
Wanneer Harderwijkers recht hebben op geldteruggave, dan zal de gemeente proberen dit bedrag zo snel mogelijk over te maken. Tot 31 mei dit jaar worden dwangbetalingen helemaal gestopt en worden boeterentes niet in rekening gebracht. 

Uitstel van betaling

Ook de gemeente Zutphen is wat coulanter bij het innen van belastingen. Wanneer ondernemers in geldproblemen zijn gekomen door het virus, mogen zij uitstel van betaling aanvragen. 
Eerder liet de gemeente Nunspeet al weten soepeler met het innen van toeristenbelasting om te gaan. Ondernemers in de gemeente die denken in problemen te komen bij het betalen van hun belasting, kunnen uitstel van betaling aanvragen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!