'Zeer ingrijpend', zorgcentrum Beek sluit alle afdelingen na corona-uitbraak

BEEK-UBBERGEN - Zorgcentrum Kalorama in Beek (gemeente Berg en Dal) heeft al zijn afdelingen gesloten voor bezoek. Enkel medewerkers kunnen nog in en uit. 'Ik had nooit gedacht ooit zo'n beslissing te moeten nemen', reageert bestuurder Fieke van Deutekom emotioneel.

In een speciale videoboodschap steekt Van Deutekom haar personeel en bewoners een hart onder de riem. In het zorgcentrum zijn zeker vijf patiënten besmet met het coronavirus. 

Ingrijpend

'We hebben alle locaties van Kalorama afgesloten en ik begrijp dat dit zeer ingrijpend is', benadrukt de bestuurder. 'We weten helaas nog niet hoelang we hiermee te dealen hebben. De komende periode gaat waarschijnlijk nog heel wat van ons vragen.'

Kalorama is een zorgcentrum voor mensen met een specifieke zorgvraag. Er is ook een centrum voor doofblinden. Besmette bewoners worden geïsoleerd verzorgd, liet een woordvoerder eerder weten. 

'Supertrots' op medewerkers

Van Deutekom begrijpt de impact en bedankt haar medewerkers. 'Ik ben supertrots op jullie. Heel veel respect', besluit ze richting de zorgmedewerkers. 

In onze provincie zijn meer dan 200 mensen positief getest op corona. Landelijk ligt dat aantal over de 2000 mensen. In totaal zijn er in Nederland 58 mensen overleden aan het virus.  

Zie ook: Vijf bewoners van zorgcentrum in Beek besmet met corona

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Beek-Ubbergen Zorg Zorg-Ouderenzorg Nieuws
Deel dit artikel: