Nieuws

CWZ 'overweldigd' na oproep om virus te bestrijden

Het CWZ ziekenhuis in Nijmegen is 'overweldigd' door de reacties op een omroep om mee te helpen het coronavirus te bestrijden. Het leverde 600 reacties op van mensen die willen komen helpen. Intussen meet het ziekenhuis de temperatuur van alle medewerkers en bezoekers. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het CWZ ziekenhuis in Nijmegen is 'overweldigd' door de reacties op een omroep om mee te helpen het coronavirus te bestrijden. Het leverde 600 reacties op van mensen die willen komen helpen. Intussen meet het ziekenhuis de temperatuur van alle medewerkers en bezoekers.
'We kunnen de situatie nu nog royaal aan', zegt hoofd medische staf Marc Gomes van het CWZ. 'We hebben hier op dit moment twaalf patiënten met het virus en er zijn nog geen mensen overleden.'
Uit voorzorg deed het ziekenhuis toch een brede oproep aan heel veel mensen. Dat leverde met 600 reacties 'overweldigend' veel belangstelling op. Het ziekenhuis gaat een speciale training organiseren om een uiteindelijk een poule van mensen te krijgen die indien nodig kunnen bijspringen.

Vrijwillig opmeten

Bij de ingang neemt personeel alvast de temperatuur op van collega's die komen werken. Ook bezoekers worden vrijwillig getemperatuurd. 'Heel goed dat dit gebeurt', zegt een bezoeker.
Arts in opleiding Imme Smid is met de thermometer in de weer: 'We hebben al een paar mensen teruggestuurd die een te hoge temperatuur hadden. Ze reageerden begripvol.' Mensen die toch écht naar binnen moeten, krijgen een mondkapje voor.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!