Zeker twintig medewerkers ziekenhuis St Jansdal besmet thuis

HARDERWIJK - Zeker twintig medewerkers van het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk zitten besmet thuis. Zij hebben het coronavirus opgelopen. Dat vertelt Relinde Weil, voorzitter van de Raad van Bestuur.

'Hoe het kan dat wij twintig besmettingen hebben onder het personeel? Wij hebben de pech gehad dat één van de eerste coronapatiënten hier in het ziekenhuis lag, voordat er verregaande maatregelen werden genomen', aldus Weil.

Dat het ziekenhuis meerdere personeelsleden mist, betekent niet dat de zorg onder druk komt te staan. Het ziekenhuis kan het op dit moment nog goed aan, vooral doordat niet-acute afspraken zijn afgezegd en worden verplaatst.

Tekst gaat verder na de video:

Daarnaast bereidt het St Jansdal zich ook voor op wat komen gaat, zo meldt arts Jaap Driest. 'We hebben zestig bedden klaar staan voor coronapatiënten. Op dit moment hebben we zes patiënten hier liggen die bewezen corona hebben. Twee liggen er op de Intensive Care.'

Coronatent

Bij het ziekenhuis in Harderwijk staat vanaf dinsdagmiddag ook een speciale tent. Daar kan iedereen met griep- of corona-achtige klachten terecht na aanmelding via de huisarts. Zomaar langskomen is niet mogelijk. De tent is ook bedoeld om mensen met corona te scheiden van patiënten en andere medewerkers.

En wanneer bel je dan je huisarts? 'Als je koorts boven de 38,5 graden hebt en last hebt van benauwdheid. Normaal haal je zo'n vijftien keer adem in een minuut. Doe je dat nu veel vaker en voel je je benauwd, bel dan de huisarts', zo stelt arts Driest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Harderwijk Harderwijk Zorg Nieuws
Deel dit artikel: