Gelderlanders laten massaal hun hart spreken, vind hier coronahulp bij jou in de buurt

Nu het coronavirus steeds meer om zich heen grijpt, bieden steeds meer mensen elkaar spontaan hulp aan. De hashtag #coronahulp gaat viraal op sociale media. En ook in Gelderland komen mensen massaal in actie om een ander te helpen die door het coronavirus en de maatregelen noodgedwongen thuis zitten.

De aankomende tijd staat Gelderland Helpt volledig in het teken van corona hulp. Zowel op radio, tv, internet en Facebook besteden wij dagelijks aandacht aan verschillende initiatieven die zijn opgezet om elkaar te helpen.

Er is ook een aparte Corona-Gelderland Helpt-Facebookgroep waar mensen hulp kunnen vragen en initiatieven kunnen plaatsen. 

Zo biedt Kevin uit Nijkerk zich aan om klusjes te doen voor mensen die hun huis niet uit kunnen en is stichting De Winterswijkse Uitdaging op zoek naar extra vrijwilligers om Winterswijkse thuiszitters te kunnen helpen. De onderstaande kaart laat zien waar deze initiatieven zijn. Heb je een eigen initiatief, vul hier dan de gegevens in.

Werkende kanjers

Gelderland Helpt wil deze dagen ook mensen in het zonnetje gaan zetten. Er wordt namelijk een groot beroep gedaan op mensen die werken in de zogenaamde vitale sectoren, zoals zorg, opvang, de brandweer en politie en de supermarkten. Zij kunnen niet thuis werken en moeten iedere dag gewoon naar hun werk.

Voor deze werkende kanjers zijn het enorme drukke, hectische tijden. Om ze allemaal een hart onder de riem te steken, is het mogelijk om via Gelderland Helpt deze mensen te verrassen met iets lekkers. Ken je iemand, laat het ons dan weten! En wij sturen dan misschien wel een verrassingspakket.

Voor aanmelden, ga je naar www.gelderlandhelpt.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gelderland Helpt Nieuws
Deel dit artikel: