Hoornbeeck College Apeldoorn sluit de deuren na twee besmettingen

APELDOORN - Het Hoornbeeck College in Apeldoorn sluit zijn deuren tot 31 maart, nadat er twee besmettingen met het coronavirus zijn gemeld bij de mbo-onderwijsinstelling. De school laat in een brief aan al zijn studenten weten dat de fysieke lessen komen te vervallen en geen van de studenten op school wordt verwacht.

De beslissing om de school voorlopig te sluiten is genomen in overleg met de burgemeester en het college van bestuur. Van een vervroegde vakantie is geen sprake voor de studenten van het Hoornbeeck College: zij ontvangen 'op korte termijn' bericht van hun opleiding welke leerstof zij tot zich moeten nemen en op welke manier. 

Er zal sprake zijn van onderwijs op afstand, stelt de school. Studieloopbaanbegeleiders nemen contact op met de studenten om de verdere gang van zaken te bespreken.

In een verklaring die de school in de avond op zijn website heeft geplaatst geeft het Hoornbeeck College aan dat maandag 16 maart en dinsdag 17 maart geen lessen worden gegeven. Alle studenten zijn die dagen lesvrij. De school bereidt op die dagen het lesgeven op afstand verder voor. De school blijft tot 31 maart beperkt open. 

Derde school die sluit

Het Hoornbeeck College is de derde onderwijsinstelling op Gelderse bodem die besluit de deuren te sluiten. Eerder deze week maakte basisschool De Rietendakschool in Apeldoorn bekend een week dicht te gaan. Zaterdag kwam daar ook mbo Aventus bij, met vestigingen in Apeldoorn (vier), Zutphen (twee) en Ede (één).

Zie ook: Mbo Aventus schrapt voorlopig alle lessen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: