Ook in Geldermalsen alle hens aan dek voor distributie supermarkten

GELDERMALSEN - De ongeveer vijftig distributiecentra van supermarkten in Nederland draaien momenteel op maximale capaciteit om de tekorten aan voorraden in de Nederlandse supermarkten aan te vullen. In Geldermalsen zit een groot distributiecentrum van Albert Heijn.

Zie ookLIVEBLOG | Drukte in winkels en distributiecentra supermarkten

Vele honderden extra vrachtwagens worden dit weekend ingezet om de winkels van producten te voorzien. Dat zegt directeur Marc Janssen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie die de belangen van de supermarkten en foodservicebedrijven behartigt.

Het CBL benadrukt dat er voldoende voorraden in de distributiecentra liggen, maar denkt dat pas na dit weekend de voorraden in de winkels weer grotendeels op normaal niveau zijn.

'Doe boodschappen als altijd'

Albert Heijn voorziet vanuit Geldermalsen veel winkels van nieuwe spullen. Het bedrijf riep klanten vrijdag op om boodschappen zoals altijd te doen. Ook premier Mark Rutte vroeg niet te hamsteren, al was het maar om mensen die hard bezig zijn met de bestrijding van corona na werktijd niet te confronteren met lege schappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: