Ook WO2-cafés voorlopig afgelast vanwege coronavirus

ARNHEM - De WO2-cafés die in verschillende Gelderse bibliotheken gehouden zouden worden, zijn vanwege het coronavirus afgelast. Dat hebben Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland besloten. Zij zijn de organisator van dit evenement.

De WO2-cafés werden gehouden in het kader van 75 jaar vrijheid. In zeventien bibliotheken konden Gelderlanders een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal delen. Ook konden zij bijzondere foto's, documenten of voorwerpen laten beoordelen door historici en oorlogskenners.

Deuren dicht voor publiek

De organisatie heeft besloten de richtlijnen van het RIVM te volgen en de WO2-cafés te annuleren. Hoewel de cafés geen 100 bezoekers trekken, hebben sommige bibliotheken vanwege het coronavirus de deuren gesloten voor publieksactiviteiten. Ook is gebleken dat bij de drie WO2-cafés die al zijn geweest, steeds minder mensen aanwezig waren omdat we te maken hebben met de risicodoelgroep.

Zie ook: 

Deel je verhaal tijdens een WO2-café bij jou in de buurt
Verschillende 75 jaar bevrijding- evenementen afgelast vanwege het coronavirus

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!