Nieuws

Automobilist veroorzaakte ravage na onwelwording

De automobilist die woensdagmiddag een ravage veroorzaakte in Westervoort, was onwel geworden achter het stuur. Daar gaat de politie van uit. © Persbureau Heitink
WESTERVOORT - De automobilist die woensdagmiddag een ravage veroorzaakte in Westervoort, was onwel geworden achter het stuur. Daar gaat de politie van uit.
Het ongeval gebeurde rond 17.50 uur op de Rivierweg. De man die samen met zijn vrouw in een busje zat, kwam in botsing met een bedrijfswagen van Liander en ramde vervolgens op de Scheisprong een geparkeerde auto, een lantaarnpaal en de garage van een woning.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Automobilist veroorzaakte ravage na onwelwording
Alle inzittenden van de voertuigen konden uitstappen en waren niet noemenswaardig gewond. Buurtbewoners zijn geschrokken, maar blij dat het bij materiële schade blijft.

'Zijn vrouw trok aan het stuur'

Uit gesprekken met meerdere buurtbewoners blijkt dat de vrouw van de man nog wilde ingrijpen toen ze merkte dat haar man niet reageerde en niet stopte voor een rood verkeerslicht.
De man werd onwel terwijl hij reed en het busje ging steeds sneller, vertellen buurtbewoners. De vrouw zou aan het stuur hebben getrokken om de schade te beperken.

'Wagen meters aan de kant geslingerd'

Het echtpaar kon na de crash tegen de garage nog gewoon uit het busje stappen, terwijl ze even daarvoor ook een lantaarnpaal hadden geraakt. Ook de bestuurder van de bedrijfswagen van Liander kon zelf uit de auto komen. Hij heeft ook nog een brandje moeten blussen, dat ontstond na de botsing.
Voordat het busje tegen de garage tot stilstand kwam, werd ook nog een geparkeerde auto geraakt. Volgens omwonenden werd deze wagen meters aan de kant geslingerd.
De eigenaar van de personenauto, is ook de eigenaar van het huis waarvan de garage zwaar beschadigd raakte. De vrouw zegt blij te zijn dat het met de inzittenden relatief goed gaat en dat er alleen materiële schade is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!