Kunstenares Marieke Bouman krijgt eigen expositie in Ede

LUNTEREN - De 86-jarige kunstenares Marieke Bouman is iedere dag te vinden in haar atelier in haar huis in Lunteren. Jaren is ze werkzaam als bouwkundig ingenieur, maar sinds haar pensionering stort ze zich volledig op het maken van kunst.

Zachtjes tikt Marieke de verfkwast tegen de rand van het water potje. Met donker blauwe verf beschildert ze stukjes klei van haar nieuwe kunstwerk. ‘Ik heb heel veel boeken gelezen en diepgaande cursussen gevolgd,’ vertelt Marieke in haar atelier. ‘Zo heb ik cursussen gevolgd aan de Europese academie voor kunst. Ik ben niet een schilder die zomaar spontaan uit het hoofd kan werken.'

Aquarel, ertsen & kalligrafie

In de afgelopen decennium heeft Marieke veel verschillende stijlen kunst gemaakt. ‘Ik ben begonnen met het maken van aquarel en ertsen. Ook heb ik nog een tijd kalligrafie gedaan. Dat is kunst met tekst en sierletters. En ten slotte ben ik in de keramiek geraakt.’

Expositie
Haar brede collectie aan kunst wordt vanaf 9 mei geëxposeerd in het Huis van Kernhem in Ede. Naast, de door Marieke, gemaakte kunstwerken zal ook een foto-expositie met foto's van mensen uit Bouman's naaste omgeving. Ook wordt er een biografie over haar bewogen leven gepresenteerd.

Wil je meer weten over het werk van Marieke Bouman, kijk dan hier de uitzending van UIT terug; 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Lunteren UIT Nieuws
Deel dit artikel: