Medewerkers Hoenderloo Groep houden vrijdag 24-uursstaking

HOENDERLOO - Medewerkers van de Hoenderloo Groep in Hoenderloo en Deelen leggen vrijdag 24 uur het werk neer. Ze doen dat uit protest tegen de definitieve sluiting van de jeugdzorginstelling. Eind vorige week werd al duidelijk dat er gestaakt zou worden. Het startmoment en de duur waren toen nog niet bekend.

De medewerkers stappen diezelfde dag in de bus naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een delegatie wil daar samen met vakbond FNV een gesprek aangaan met minister Hugo de Jonge.

Jan Verhoeven zegt namens FNV Zorg & Welzijn dat de laatste tijd niet geluisterd is naar de jeugdzorgwerkers. 'Dus gaan we nu staken. Deze complexe jeugdzorg moet absoluut blijven, met deze mensen, op deze plek.'

Instelling gaat dicht

In de Hoenderloo Groep, onderdeel van zorgbedrijf Pluryn, verblijven ongeveer 170 jongeren met onder meer gedragsproblemen. De instelling gaat dicht uit financiële nood en omdat de zorgkwaliteit te wensen over laat.

De vierhonderd medewerkers gaan elders binnen Pluryn aan de slag of moeten uitkijken naar een andere baan.

Vorige week legde Maaike van der Aar namens vakbond FNV uit waarom medewerkers gaan staken:

Zie ook: Medewerkers Hoenderloo Groep staken 24 uur tegen sluiting

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Hoenderloo Nieuws
Deel dit artikel: