Nieuws

Celstraf voor vrouw die haar slachtoffers huurwoning beloofde

De rechtbank in Arnhem heeft een 41-jarige vrouw uit Heerenveen 8 maanden gevangenisstraf opgelegd. Daarvan is de helft voorwaardelijk. De vrouw heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan oplichting van vier personen. Ze bood hun een huurwoning in Rheden aan, maar de sleutel kregen ze nooit. © Pixabay
ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een 41-jarige vrouw uit Heerenveen 8 maanden gevangenisstraf opgelegd. Daarvan is de helft voorwaardelijk. De vrouw heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan oplichting van vier personen. Ze bood hun een huurwoning in Rheden aan, maar de sleutel kregen ze nooit.
Het Openbaar Ministerie eiste eerder een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

Huur en borg betaald

Tussen februari en april 2019 zette de vrouw een woning in Rheden te huur via online platforms. Meerdere mensen reageerden op de advertentie en sommigen hadden de woning zelfs bezichtigd. Ze maakten huur en borg over, maar daarna hoorden ze niks meer.
De oplichtster vroeg enkele slachtoffers ook geld voor de meubels in de woning, maar was nooit van plan die spullen daadwerkelijk te leveren. De Heerenveense heeft het vertrouwen van de slachtoffers beschaamd, vindt de rechtbank.
De vrouw is in het verleden al eens veroordeeld voor oplichting. Ze moet in totaal bijna 14.000 euro aan haar slachtoffers betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!