Inbreker richt veel schade aan bij juwelier

WINTERSWIJK - In Winterswijk probeert de politie een 'juwelenroof' op te lossen die is gepleegd op juwelier Lucardi aan de Misterstraat. Via het dak kwam een man met een touw de zaak binnen. De man richtte vooral vernielingen aan, volgens de politie waren de sieraden niet echt.

In de nacht van donderdag op vrijdag 17 januari gaat om drie uur het inbraakalarm af.  Deze man slaat met een breekijzer twee vitrines kapot.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

De dief pakt een aantal presenteerbladen met sieraden. Die stopt hij in een rugzak en hij rent weg.

De opbrengst moet voor de man teleurstellend zijn geweest. Marloes Ballast van de politie: ‘Hij heeft tientallen ringen meegenomen, maar dat waren allemaal dummies. De schade aan de winkel is een stuk groter, de vitrines zijn ingeslagen en het plafond is beschadigd.’

De donderdagavond voor de inbraak zijn rond 18.00 uur twee mannen gezien bij de juwelier aan de Misterstraat in Winterswijk. De politie wil graag weten wie ze zijn; het is mogelijk dat dit duo niets met de zaak te maken heeft.

Signalement

De ene man is groot en stevig. Hij is ongeveer 1 meter 90 lang en wordt tussen de 30 en 40 jaar oud geschat. Hij had kort, stekelig haar, een donkere, volle baard en droeg een grijs/blauw vest.

Hij was samen met een wat kleinere man, van ongeveer 1 meter 70 lang. Deze man had een normaal postuur en droeg een petje.

Wie zijn deze mannen naar wie de politie op zoek is? Bel 0800-6070 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Zaaknummer: 2020026241. Of vul dit tipformulier in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: