Nieuws

Meerdere tips na mishandeling vrouw en hond in Lichtenvoorde

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht na de mishandeling van een vrouw en een hond zondagavond in Lichtenvoorde. Na een buurtonderzoek en het uitdoen van een roep om getuigen, hoopt de wijkagent nu op camerabeelden. © REGIO8
LICHTENVOORDE - De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht na de mishandeling van een vrouw en een hond zondagavond in Lichtenvoorde. Na een buurtonderzoek en het uitdoen van een roep om getuigen, hoopt de wijkagent nu op camerabeelden.
'Er hebben zich een hoop mensen gemeld met een aantal aanknopingspunten, maar een verdachte is nog niet direct in beeld', zo schetst wijkagent Stephan van Beckhoven de huidige situatie in het onderzoek.

Vrouw is erg geschrokken

De mishandeling door een vijftal jongens vond zondagavond plaats in het parkje aan de Varsseveldseweg, nabij het gemeentehuis. De vrouw zelf liep daarbij licht letsel in haar gezicht op.
'Ze maakt het relatief goed, maar is erg geschrokken', vertelt Van Beckhoven. 'Ze geeft aan dat ze anders over straat loopt dan daarvoor, door een stukje angst.' Door de schok van de mishandeling kon ze geen duidelijk signalement van de daders doorgeven.

Camerabeelden

Het buurtonderzoek en het spreken met mensen heeft duidelijk gemaakt dat er op de locatie van de mishandeling een aantal camera’s hangen. 'Deze beelden worden nu nagekeken', aldus de wijkagent, die hoopt dat de vijf of zes jeugdige daders daarop te zien zijn.
'Als daar bruikbare beelden uitkomen, zullen wij die eerst intern verspreiden. Als daar niks uitkomt, zullen ze ook richting de media gaan.'