Hondsbrutale inbraak bij vrouw op leeftijd

ERMELO - Een 84-jarige inwoonster van Ermelo is slachtoffer van inbraak. En de ‘inbreker van dienst’ is hondsbrutaal.

Het is zondagavond 16 februari. Een man loopt heen en weer op de oprit van een huis aan de Harderwijkerweg in Ermelo. Hij kijkt goed rond.

Het lukt de man een raam te forceren en hij gaat naar binnen. Maar de bewoonster is thuis. De inbreker gaat weer weg.

Wanneer hij later aanbelt en er niet wordt opengedaan, sluipt de man naar binnen en gaat op zoek naar spullen van zijn gading. En dat lukt. Met buit maakt de inbreker zich uit de voeten.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

De bewoonster heeft de tweede keer niets gemerkt. Ze lag al op bed. Ze is een paar honderd euro kwijt en mist een gouden armband. Daar is geen afbeelding van, maar het gaat om een breed, gevlochten exemplaar.

Tatoeage op de hals

De inbreker is, denkt de politie, ongeveer 40 jaar oud, heeft een gezet postuur en het lijkt er op dat hij een tatoeage heeft op de linkerzijde van zijn hals.

De politie hoopt dat mensen zondagavond 16 februari iets is opgevallen in de buurt van de Harderwijkerweg in Ermelo. Misschien herken je de man op de beelden. Neem dan contact op met de tiplijn van de politie op 0800-6070 en gebruik het zaaknummer 2020074489. Anoniem tips doorgeven kan via 0800-7000. Uiteraard kun je een online tipformulier op de site van de politie invullen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Bureau GLD Justitie Politie
Deel dit artikel: