Brand in winkelstraat Winterswijk na uren blussen onder controle

WINTERSWIJK - De brand in het centrum van Winterswijk is na bijna drie uur blussen onder controle. De brandhaard was moeilijk te bereiken, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Bij de brand in de Misterstraat kwam lange tijd veel rook vrij. Een nabijgelegen markt werd ontruimd, omdat de rook over het centrum trok. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

De brand brak rond 16.45 uur uit in de woning boven de Kruidvat. Volgens de brandweer begon de brand met een vlam in de pan en breidde het vuur zich snel uit in de woning. Ook een verdieping erboven werd ontruimd. 

Zie ook: Uitslaande brand in winkelstraat zorgt voor veel rook in Winterswijk

Er werden meerdere blusvoertuigen, watertankwagens en hoogwerkers gealarmeerd. Rond 20.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

De woning is door de brand verwoest. Omliggende winkels hebben volgens de woordvoerder rook-, roet- en waterschade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Veel hokjes

Het vuur was volgens hem lastig van binnenuit te blussen, omdat het om 'een oud pand met veel hokjes en onlogische indelingen' gaat. Ook was de brandhaard moeilijk te bereiken omdat het gebouw veel houten vloeren heeft, die door de brand instabiel worden. Er werd vanuit verschillende hoeken geblust.

Het nablussen zal volgens de woordvoerder nog enkele uren in beslag nemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: