Nieuws

Medewerkers Hoenderloo Groep staken 24 uur tegen sluiting

Eerder voerden medewerkers ook al actie.
Medewerkers van de Hoenderloo Groep in Hoenderloo en Deelen leggen het werk volgende week 24 uur neer als protest tegen de definitieve sluiting van de instelling voor jeugdzorg. Vakbond FNV wil dat de hulpverlening wordt voortgezet 'voor deze kinderen, op deze plek'. © ANP
DEELEN - Medewerkers van de Hoenderloo Groep in Hoenderloo en Deelen leggen het werk volgende week 24 uur neer als protest tegen de definitieve sluiting van de instelling voor jeugdzorg. Vakbond FNV wil dat de hulpverlening wordt voortgezet 'voor deze kinderen, op deze plek'.
Na het weekeinde moet duidelijk zijn wanneer het personeel precies staakt. 'Tijdens de staking blijft minimale zorg gewaarborgd. Er komen geen therapeuten en andere specialisten langs en er wordt geen administratief werk gedaan', zegt FNV.
Kijk hier naar een uitleg van FNV'er Maaike van der Aar: 
Medewerkers Hoenderloo Groep staken 24 uur tegen sluiting

Instelling gaat dicht

In de Hoenderloo Groep, onderdeel van zorgbedrijf Pluryn, verblijven ongeveer 170 jongeren met onder meer gedragsproblemen. De instelling gaat dicht uit financiële nood en omdat de zorgkwaliteit te wensen over laat. De vierhonderd medewerkers gaan elders binnen Pluryn aan de slag of moeten uitkijken naar een andere baan.
Op vrijdag 13 maart heeft de FNV in Den Haag een afspraak met minister Hugo de Jonge over de sluiting van de Hoenderloo Groep. 'We willen hem vooral aanspreken op de wettelijke plicht om deze complexe vorm van zorg voort te zetten', aldus een FNV-woordvoerder.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!