Nieuws

Einde van een tijdperk: dialectrockband Bökkers stopt ermee

Hendrik Jan Bökkers.
Dialectrockband Bökkers stopt ermee. Dat melden de muzikanten vrijdag in een persbericht. De in de Achterhoek wereldberoemde formatie was een graag geziene gast op de Zwarte Cross. © Omroep Gelderland
LAREN - Dialectrockband Bökkers stopt ermee. Dat melden de muzikanten vrijdag in een persbericht. De in de Achterhoek wereldberoemde formatie was een graag geziene gast op de Zwarte Cross.
De muzikanten zeggen dat verschillende muzikale inzichten hebben geleid tot het besluit om eind dit jaar te stoppen. 'Het wordt gewoon tijd voor wat nieuws', stelt gitarist en zanger Erik Neimeijer. Voordat het zover is, gaan ze nog één keer op tour.
Over wat de mannen na dit jaar gaan doen, laten ze vooralsnog weinig los. 'Ik ga volgend jaar nog wel wat shows doen, maar ik ga er deze tour nog even rustig over nadenken hoe dit eruit gaat zien. Net zoals de andere bandleden dat gaan doen', zegt frontman Hendrik Jan Bökkers.

Duizend keer

Bökkers bracht afgelopen negen jaar zeven albums en ruim twintig singles uit. Samen beklommen de Sallandse mannen meer dan duizend keer het podium. De formatie wist vele tenten en festivals plat te spelen met nummers als Annie uut de bochte en Baat het niet dan schaadt het niet.
Kijk hier naar Bökkers op de Zwarte Cross afgelopen jaar:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!