Nieuws

Nog zes coronabesmettingen: Arnhem, Huissen en vier in Gelderland-Zuid

HUISSEN - Het aantal Gelderlanders dat het nieuwe coronavirus heeft, is opgelopen naar negen. Donderdagavond werden zes nieuwe besmettingen bekend.
In Gelderland-Zuid is bij vier personen corona vastgesteld. Het gaat om een vrouw uit Ewijk (gemeente Beuningen), een man uit Geldermalsen (gemeente West Betuwe), een man uit Beneden-Leeuwen (gemeente West Maas en Waal) en een vrouw uit Nijmegen.
Eerder op de avond maakten de gemeenten Lingewaard en Arnhem ook al twee besmettingen bekend. Daar ging het om een vrouw uit Huissen (Lingewaard) en een vrouw uit Arnhem. Beiden verbleven vorige week in Noord-Italië.
Eerder deze week waren er al besmettingen gemeld in Kerkwijk, Culemborg en Hengelo.
Bekijk het kaartje met de besmettingen in onze provincie. De tekst gaat daaronder verder.

Na thuiskomst meteen ziek

De vrouw uit Huissen werd na thuiskomst meteen ziek. 'Uit voorzorg bleven zij en haar man sindsdien thuis. De vrouw zit inmiddels in thuisisolatie, de man heeft zeer beperkt contact met anderen', stelt de gemeente Lingewaard.
De Huissense maakt het naar omstandigheden goed. Haar man vertoont geen gezondheidsklachten. De conditie van beide mensen wordt nauwlettend gevolgd door de GGD Gelderland-Midden. Mocht de man klachten krijgen die passen bij corona, dan wordt ook hij in isolatie geplaatst en getest op het virus.
'Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen deze partijen de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden', zegt de gemeente Lingewaard.

'Beterschap'

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem zegt dat het gezin van de besmette vrouw in zijn gemeente in thuisisolatie zit en dat de gezinsleden het naar omstandigheden goed maken.
'De GGD heeft in kaart gebracht met wie de patiënte contact heeft gehad. Deze kleine groep is door de GGD benaderd. Zij moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven. 'Ik wens de familie veel sterkte en beterschap.'

Vrouw in ziekenhuis

De vrouw uit Nijmegen die een coronabesmetting heeft opgelopen, is opgenomen in het Radboudumc in haar woonplaats. Bij binnenkomst is zij meteen in isolatie verpleegd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!