Een slager is blij met een bord over het slachtverbod

ZELHEM - Een bord voor aan de muur, met daarop de tekst 'Leve de regering die het slachten verbood, hoera voor de slagers, wij zijn nog niet dood'. Het lag jarenlang bij meneer Rosendahl uit Zelhem in de slagerij. Opvallend, omdat het bord gaat over een slachtverbod.

De voormalig slager bracht het naar de taxateur van het Omroep Gelderland-programma Schatgraven. De betekenis van het bord zit anders dan je zou denken. 'Tot 1918 kon iedereen slachten. Daarna is de keuringsdienst al het vlees gaan keuren', legt Rosendahl uit. Het bord was dus bedoeld als 'protest' richting iedereen die zomaar kon slachten. Het slachtverbod was dan ook niet bedoeld voor slagers.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Hij kwam op een bijzondere manier aan het bord. 'Een klant, die antiquair was, kwam bij ons.' De antiquair wilde duizend gulden lenen om een kast te kopen. 'Ik kreeg het binnen een week terug en kreeg dit bordje erbij.'

Taxateur Ger de Ree schat de waarde van het bord op zo'n 150 tot 175 euro. 'Maar daar wil ik hem niet voor kwijt', aldus de eigenaar.

Bekijk hieronder de hele uitzending van Schatgraven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: