Marijke van Beek (PvdA) waarnemend burgemeester gemeente Wijchen

WIJCHEN - Marijke van Beek is vandaag door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wijchen. Zij vervangt vanaf dinsdag 14 april de vertrekkende Hans Verheijen, die burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen wordt.

Instemming gemeenteraad

Scheidend burgemeester Hans Verheijen (CDA) wordt met ingang van 16 maart 2020 benoemd tot burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen. Berends heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Wijchen besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen. Een delegatie van de Wijchense gemeenteraad, waaronder de fractievoorzitters, een wethouder en de griffier, heeft woensdag ingestemd met de voordracht van Marijke van Beek als waarnemend burgemeester. Commissaris van de Koning John Berends heeft haar vervolgens benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wijchen per 14 april 2020.

Eemsmond

Marijke van Beek is 66 jaar, lid van de PvdA en woonachtig in Uithuizen. Zij is ruim elf jaar burgemeester geweest van de gemeente Eemsmond in de provincie Groningen. Zij is gestopt als burgemeester op het moment dat de gemeente Eemsmond opging in de fusiegemeente Het Hogeland, op 1 januari 2019. Van 2002 tot 2007 was Van Beek wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Haaksbergen in Overijssel. Daarvoor heeft ze diverse leidinggevende functies vervuld bij zorgorganisaties.

Bestuurlijke toekomst

In verband met de lopende verkenning naar een bestuurlijke fusie met de gemeente Druten zal vlak voor het zomerreces meer duidelijkheid komen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Wijchen. Afgesproken is dat John Berends na het zomerreces opnieuw spreekt met een delegatie van de gemeenteraad over het vervolg. Dat zal afhangen van de uitkomst van de verkenning. De Wijchense gemeenteraad vroeg onlangs aan het college om de voordelen en nadelen van een fusie met Druten op een rijtje te zetten.

Meer over dit onderwerp:
RN7 Nieuws
Deel dit artikel: