Nieuws

Het Lekkerste van Gelderland - Zeebeer

Bak mee met Het Lekkerste van Gelderland! Iedere week staat een plaatselijke lekkernij centraal, die wordt gebakken door drie thuisbakkers. Het winnende recept voor Harderwijk vind je hier.
Bak mee met Het Lekkerste van Gelderland! Iedere week staat een plaatselijke lekkernij centraal, die wordt gebakken door drie thuisbakkers. Het winnende recept voor Harderwijk vind je hier.

Ingrediënten

400 gram volkoren bloem
90 ml melk
4 eieren
8 gram droge gist
8 gram zout
60 gram suiker
175 gram boter
1 tl kaneel
½ tl kardemon
½ tl nootmuskaat
150 gram gemengde (ongezouten) noten
75 gram abrikozen
50 gram kaneelsuiker
125 gram parelsuiker

Angeliques recept voor de Zeebeer

Meng de volkoren bloem, suiker, melk, eieren, het gist, zout en de kruiden tot een soepel geheel. Voeg vervolgens de boter toe en meng tot deze volledig is opgelost. Laat het deeg 2 uur rijzen. Kneed daarna het deeg kort door en laat een nacht rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°c. Rooster de noten 10 minuten in de oven en hak vervolgens fijn, snijd de abrikozen fijn. Haal het deeg uit de koelkast en kneed de kaneel- en parelsuiker, noten en abrikozen erdoorheen.
Doe het deeg in de broodvorm en laat nog 2 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 190°c. Haal de broodvorm met deeg uit de koelkast en bak in de oven voor 50 minuten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!