Nieuws

Het Lekkerste van Gelderland - Lauwse Braoier

Bak mee met Het Lekkerste van Gelderland! Iedere week staat een plaatselijke lekkernij centraal, die wordt gebakken door drie thuisbakkers. Het winnende recept voor Beneden-Leeuwen vind je hier.
Bak mee met Het Lekkerste van Gelderland! Iedere week staat een plaatselijke lekkernij centraal, die wordt gebakken door drie thuisbakkers. Het winnende recept voor Beneden-Leeuwen vind je hier.

Ingrediënten

1250 gram (ongeveer 5 á 6 stuks) geschilde appelpartjes. Gebruik zoetzure appels zoals Elstar, Jonagold of Kanzi.
250 gram in Cointreau gewelde rozijnen
65 gram citroenrasp
125 gram fijne kristalsuiker
20 g gelatine
Kant en klaar bladerdeeg
Bakje grove witte suiker
Bakje fi jne witte suiker

Moniques recept voor de Lauwse Braoier

Verwarm de oven voor op 220°c (elektrisch), 210°c (hetelucht) of stand 5/6 (gasoven).
Meng de suiker met de gelatine. Meng daarna de fijngesneden appelpartjes, citroenrasp en rozijnen met het suiker/gelatinemengsel en laat dit (minimaal) een uur staan.
Snij met een vormpje of mes de benodigde rondjes/bloemetjes/hartjes uit het bladerdeeg. Leg wat vulling op een velletje bladerdeeg en vouw drie hoeken naar het midden over elkaar en plak de hoeken en randen met wat water over elkaar (als een enveloppe). Schuif vervolgens zo veel mogelijk vulling in de enveloppe, zonder dat hij openbarst. Plak daarna de vierde hoek naar het midden vast en vervolgens daarop het uitgesneden vormpje met behulp van wat water. Bestrooi als finishing touch de met water bevochtigde bovenkant met grove en fijne suiker.
Bak dit in ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven en dan zijn de braoiers klaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!