Nieuws

Wat vind jij: Transgenderpoli voor kinderen in Nijmegen, een goed idee?

Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft het Radboudumc een zogeheten transgendercentrum geopend voor kinderen tot en met 15 jaar. Wat vind jij, is dat een goede zaak? © ANP
NIJMEGEN - Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft het Radboudumc een zogeheten transgendercentrum geopend voor kinderen tot en met 15 jaar. Wat vind jij, is dat een goede zaak?
Het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc opent deze maandag een speciale poli voor transgenderzorg voor kinderen tot en met 15 jaar. In Amsterdam is al zo'n poli, maar de wachtlijst is enorm.
Dat de minister bij het Nijmeegse ziekenhuis uitkwam, is niet verwonderlijk. Er is namelijk al een expertisecentrum als het gaat om patiënten met een veranderende geslachtelijke ontwikkeling (DSD: Disorders/Differences in Sex Development).

Groei

Volgens het ziekenhuis komt die ervaring bij de nieuwe poli goed van pas. De vraag naar transgenderzorg groeit. 'Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat mensen makkelijker naar centra toe kunnen komen en hun geslacht kunnen veranderen', zegt kinderarts-endocrinoloog Hedi Claahsen van het Radboudumc.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!