Nieuws

Winterswijk is beste 'kleine fietsgemeente' en Scherpenzeel 'snelste stijger'

UTRECHT - Het regende prijzen in Utrecht vrijdag. De fietsersbond deelde bokalen uit aan lokale bestuurders die graag fietsers verwelkomen. Winterswijk werd de winnaar in de categorie 'kleine gemeenten' Scherpenzeel is de 'snelste stijger ten opzichte van 2018'. 'Ik ben super trots', zegt wethouder Tineke Zomer van Winterswijk.
En de overige prijzen gingen naar gemeenten buiten onze provincie, zoals Veenendaal, Enschede en Schiermonnikoog. De fietsersbond heeft de prijzen uitgedeeld op basis van 'het grootste fietsonderzoek van Nederland.'
Kijk hier hoe jouw gemeente het doet op de landelijke fietskaart:
In 2018 was Winterswijk ook genomineerd voor 'fietsstad van het jaar', maar toen won Houten. Winterswijk ging er nu wel met een troostprijs vandoor,  die van 'beste kleine fietsgemeente'.

'Deze prijs kunnen we vieren'

Wethouder Tineke Zomer van Winterswijk zegt: 'Deze prijs kunnen we ook echt vieren. We hebben twee jaar de tijd om in 2022 wel beste fietsstad van Nederland te worden. We gaan natuurlijk stiekem een beetje kijken hoe ze dat in Veenendaal (fietsstad van 2020, red.) hebben gedaan. Maar we gaan ook echt luisteren naar de fietsers in Winterswijk, niet alleen de inwoners.'
Klaas Drupsteen belde vrijdagavond met wethouder van Winterswijk Tineke Zomer: 
Ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van fietsen in hun woonomgeving. Daarnaast onderzocht de bond zelf het aantal fietspaden, en hoeveel fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!