Inwoners Ermelo krijgen 'afvalgeld' terug; ook als het 20 cent is

Inwoners van Ermelo krijgen geld terug van de gemeente. Het gaat om teveel betaalde afvalstoffenheffing.

Omdat er vorig jaar nieuwe containers kwamen, vroeg de gemeente of inwoners hun oude container leeg wilden inleveren. Het legen zou gratis zijn, maar is toch door de afvalverwerker in rekening gebracht. Dat geld krijgen de Ermeloërs nu dus terug.

Volgens wethouder Wouter Vogelsang gaat het om een fout van het afvalbedrijf: ‘Die had de juiste gegevens moeten aanleveren, dat hebben ze niet gedaan. En daardoor moeten wij dat nu herstellen.’

Kijk hier naar de video: tekst gaat daaronder verder

Tijdens de wisselweken konden oude containers gratis geleegd worden om extra kosten voor de inwoners te voorkomen. Het leegmaken werd echter wel opgeslagen door de afvalverwerker. Daarna zijn ze vergeten om de ledigingen van de lijst te halen. De afvalstoffenheffing is dus berekend met verkeerde gegevens.

De aanslag die ongeveer 6000 inwoners hebben ontvangen klopte dus niet. Zij hebben daarom een brief ontvangen waarin de verrekening wordt aangegeven.

20 cent

Volgens Wethouder Vogelsang krijgen de inwoners het bedrag terug. Zelfs als het slechts om 20 cent gaat. De wethouder geeft toe dat dat wat overdreven lijkt. 'Maar', zo zegt hij: 'Dit zijn we wettelijk verplicht. De aanslag moet verminderd worden. Wij moeten ervoor zorgen dat iedere aanslag klopt.'

De kosten voor deze aanpassing komen voor rekening van de afvalverwerker.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: